Moet ik Strava hebben om mee te doen? 

Nee, je hoeft geen Strava te hebben. Met de Club SoloRide bieden we fietsers een platform om elkaar te volgen en te motiveren. Daarnaast meten we met de Club SoloRide het aantal gefietste kilometers. 

 

Kan ik ook op een 'gewone' fiets meedoen?

Ja, dat kan. Iedereen die een fiets heeft kan meedoen. 

 

Ik ben hardloper, kan ik ook meedoen? 

De SoloRide is voor fietsers. We zouden het heel leuk vinden om ook de SoloRun te organiseren, alleen is er al een initiatief gestart voor hardlopers, de Nationale Virtuele Vestingloop. Zij zetten zich in voor het onderzoek naar medicatie tegen het coronavirus. 

 

Ik ben wandelaar, kan ik ook meedoen?

De SoloRide is voor fietsers. We zouden het heel leuk vinden om ook de SoloWalk te organiseren, maar we zien dat veel mensen samen lopen. Wil je toch een bijdrage leveren? Steun dan één van de fietsers door een donatie te doen.

 

Is er extra geld nodig voor een vaccin tegen corona?

Ja, het ontwikkelen van een vaccin is duur. De overheid heeft een groot budget beschikbaar gesteld, maar dit is niet genoeg. Er moeten veel verschillende onderzoeken worden gedaan en het geld van de overheid is niet toereikend. 

 

Waar wordt het geld door de Erasmus MC Foundation aan besteed? 

Er zijn een groot aantal onderzoeken nodig op het gebied van corona. Zo kun je denken aan onderzoeken zoals naar medicijnen, een vaccin, behandelingen van patiënten en nazorg van patiënten. Met de SoloRide wordt het onderzoek naar een medicijn van internist infectioloog dr. Bart Rijnders gesteund. “Wie genezen is van een coronavirusinfectie, heeft meestal beschermende antistoffen in het bloed. En precies díe antistoffen kunnen we in het Erasmus MC goed gebruiken. Ze kunnen mogelijk dienen als geneesmiddel voor patiënten die met corona zijn opgenomen in het ziekenhuis.” Dit onderzoek is binnen zeer korte tijd goedgekeurd door de ethische commissie van het Erasmus MC en is van groot belang om mensen te gaan genezen. Hoe meer financiering en plasmadonoren, des te sneller kan dit onderzoek tot resultaten leiden. 

Om de ervaring van de website te verbeteren en je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Meer informatie. Akkoord